Logo decormyyhome.com

Как да миете прозорците бързо

Как да миете прозорците бързо
Как да миете прозорците бързо

Видео: Почистване на прозорци 2024, Юли

Видео: Почистване на прозорци 2024, Юли
Anonim

От чистотата на прозорците зависи не само комфортът в къщата, но и настроението. Замърсеното стъкло улавя слънчевите лъчи, това не само предотвратява навлизането на светлината в къщата, но също така предизвиква депресия и депресия на жителите му. Традиционно прозорците се мият след летния и зимния сезон.

Image

Ще ви трябва

  • - парцали от микрофибър;

  • - аерозоли за почистване на прозорци;

  • - амоняк;

  • - топла вода.

Инструкция за употреба

1

Почистването на прозорци е малко удоволствие за никого, така че почти всички домакини мечтаят да се справят с това възможно най-бързо, но в същото време нямат петна по стъклото. За да ускорите максимално процеса, използвайте парцали от микрофибър, които лесно абсорбират влагата, изплакнете бързо и не оставяйте ивици или петна.

2

Не използвайте препарати за миене на съдове. С тяхна помощ няма да можете да се справите бързо със задачата, тъй като ще трябва старателно и дълго да се отървете от пяната, от която петна ще останат няколко часа върху чашата, а парцалът ще трябва да се изплаква многократно в чиста вода.

3

Най-бързият начин за справяне със замърсяването на дограмата и стъклата е използването на съвременни средства в аерозоли, съдържащи алкохол. Първо пръскайте добре рамките, след 5 минути, без специални усилия, отстранете замърсяванията със суха, чиста кърпа от микрофибър.

4

След това вземете чист парцал, поръсете леко върху стъклото и избършете старателно. Ако чашата е много мръсна, ще трябва да вземете трети парцал и да повторите процедурата. В този случай рамките и стъклото ще бъдат напълно чисти и не е нужно да се занимавате с кофи, мивки, петна от сапун и вестници, които трябва да се търкат поради причината, че парцалът просто не може да премахне пяната, колкото и да я изплакнете в чиста вода,

5

Windows може да се мие бързо, без да се използват специални инструменти. За да направите това, ще ви трябва амоняк и топла вода. Добавете 10 супени лъжици амоняк към 5 литра вода, разделете обема на две части. В единия контейнер ще навлажнете парцала и ще избършете рамките, в другия - чист парцал, за да избършете чашата.

6

На следващо място ще ви трябват два чисти, сухи парцала, един за рамки и един за очила. Възможно е миене на амонячни прозорци не по-малко бързо, отколкото използването на аерозолни кутии, единственият недостатък е, че процедурата е по-трудна.

колко бързо се замърсяват прозорците