Logo decormyyhome.com

Кое е най-доброто място за изграждане на гараж

Кое е най-доброто място за изграждане на гараж
Кое е най-доброто място за изграждане на гараж

Съдържание:

Видео: Двуетажна къща в Плевен ново строителство с дворно място. 143кв къща и 467 кв двор. 2024, Юли

Видео: Двуетажна къща в Плевен ново строителство с дворно място. 143кв къща и 467 кв двор. 2024, Юли
Anonim

Когато изграждате гараж, като всяка друга сграда, трябва да изберете материала, който ще се използва. Това може да бъде бар, блокове от пяна или сандвич панели. Всеки от тези строителни материали има своите предимства и недостатъци.

Image

За да разберете от какво точно се нуждаете, трябва да решите кой гараж ще построите: временен или капиталов. Първият тип конструкция бързо се издига и разглобява и обикновено се издига от велпапе, сандвич панели или дърво.

Капиталните гаражи са изградени от блокове от пяна, тухли, гибсоблоков, дървен материал или шлакоблок. В допълнение, здравата основа е незаменима за нейното изграждане.

Гаражи, изработени от тухлен и шлаков блок

Безспорното предимство на такива гаражи е тяхната здравина и издръжливост. Стените трябва да бъдат издигнати с дебелина най-малко една тухла. Можете също така да използвате блокове с шлака. Сградата ще бъде много по-мощна и щателна от тухлена.

Такива гаражи обаче са доста студени, така че те трябва да бъдат допълнително изолирани. Освен това изграждането му е трудоемък процес, който изисква много време.

Гаражи от газобетон и пенобетон

Тези материали имат категорично предимство пред тухли и шлакове. Строителството отнема по-малко време и усилия. Поради големия си размер и малкото тегло, газобетонът и пенобетонът са отличен начин да спестите бюджет. В допълнение, гараж от тези материали ще се окаже не само издръжлив, но и топъл.

Можете също така да кажете, че стените, издигнати от тях, са гладки и не изискват допълнителна украса. Въпреки това си струва да запомните, че газобетонът е обект на унищожаване поради влага, замръзнала вътре в него. Следователно е необходимо да се приложи грунд върху него. И пенобетонът не се нуждае от тази операция.

Гаражи от дървени трупи и дървен материал

Преди това не се препоръчваше да се изграждат гаражи от тези материали. Но с появата на огнеупорни облицовки и забавители на горенето, дървото също е подходящо за строителство.

Необходимо е да изолирате стените отвътре с полутвърда плоча, изработена от базалтова вата, а след това да ги покриете с устойчив на влага стъклен магнезит или гипсокартон.

Подът също трябва да бъде обграден с огнеупорен материал, например, експандирана глинена замазка. Отгоре можете да опънете захранващия кабел и да го напълните с решение. Така гаражът ще бъде топъл по всяко време на годината.