Logo decormyyhome.com

За да се предотврати подхлъзване на обувките върху лед

За да се предотврати подхлъзване на обувките върху лед
За да се предотврати подхлъзване на обувките върху лед

Видео: The tribes we lead | Seth Godin 2024, Август

Видео: The tribes we lead | Seth Godin 2024, Август
Anonim

Нито една зима не е пълна без лед. Хлъзгавите пътища причиняват множество наранявания - дислокации, натъртвания и дори фрактури. В лед всеки мисли за своята безопасност и на първо място трябва да обърнете внимание на обувките. Разбира се, можете да използвате съветите за избор на подметката, но това не винаги спестява. Има много много прости начини да направите обувките по-устойчиви, които всеки може да използва.

Image

Ще ви трябва

камъчета, супер лепило, шкурка, стари филцови ботуши, речен пясък, сурови картофи, лепилна мазилка

Инструкция за употреба

1

За да предотвратите подхлъзване на обувките върху лед, изрежете апликацията във формата на подметката от шкурка и след това я залепете с твърдата страна нагоре. Обувките ще бъдат по-малко хлъзгави, но при силен лед тази техника може да не е много ефективна. Шкурка може да бъде заменена с обикновена лепилна мазилка, която може да бъде закупена във всяка аптека.

2

Най-ефективният начин да се избегне силно плъзгане е друг начин. Намажете повърхността на подметката със суперклей и след това обилно я поръсете с много фини камъчета или речен пясък. В сравнение с предишния метод, обувките ще станат по-стабилни. Подметката, обработена по този начин, изобщо не се плъзга по лед.

3

Ако нямате време и спешно трябва да излезете навън, опитайте внимателно да разтриете подметката на обувките си със сурови картофи или сол. Тази техника може да ви предпази от лед за известно време. Основният недостатък на този метод е неговият не твърде дълъг ефект.

4

Всеки знае, че колкото повече е облекчението на подметката, толкова по-малко се плъзга по леда. За съжаление производителите на зимни обувки не винаги мислят за това. Можете сами да промените релефа на подметката. За да направите това, загрейте обикновен нокът над огън и им „нарисувайте“ допълнителни подметки на подметката. Този метод е подходящ само ако подметката е направена от гума.

5

Обикновените стари ботуши могат да спасят от лед. Нарежете малки парчета филц и ги залепете към подметката. Недостатъкът на тази техника е бързото износване на материала. Процедурите ще трябва да се повтарят доста често.

Обърнете внимание

В момента в магазините се продават специални подложки с шипове, които са подходящи за всеки модел обувки. Всеки може да ги купи.

Полезни съвети

Метеорологичните условия са непредсказуеми. Със силен лед всеки се опитва да се защити. Един от най-лесните начини за увеличаване на стабилността на подметката са обикновените чорапи. Ако ги поставите върху обувките, тогава приплъзването ще намалее няколко пъти.