Logo decormyyhome.com

От какво се страхуват хлебарки?

От какво се страхуват хлебарки?
От какво се страхуват хлебарки?

Видео: How to Prevent the Next Pandemic PLUS Dr. Greger's New Book 2024, Юли

Видео: How to Prevent the Next Pandemic PLUS Dr. Greger's New Book 2024, Юли
Anonim

Хлебарките са насекоми, които могат да оцелеят на места, неподходящи за живот. Тези паразити за кратко време свикват с различни отрови и много лекарства, след като няколко дезинфекционни лечения обикновено престават да действат върху тях. Борбата с хлебарки в апартамент не е лесна задача.

Image

Следобед, когато е светлина, тези насекоми са почти невидими. Също така през нощта, когато включите светлината, можете да видите, че хлебарките се опитват да се скрият от гледката възможно най-бързо. Може да се заключи, че тези представители на фауната се страхуват от светлината. Факт е, че любимото местообитание на хлебарки са тъмните и влажни помещения, където наблизо има храна, а инстинктът им за самосъхранение „не“ им позволява да останат будни през дневните часове.

Мнозина смятат, че хлебарките не понасят студа. Това е вярно обаче, тези насекоми не обичат толкова студ, колкото резки температурни промени: еднакво се страхуват както от ниски, така и от високи температури.

Според някои наблюдения стана известно, че хлебарките се страхуват от остри миризми, особено от миризмата на бензол, амоняк, керосин и др. Когато миришат такива "аромати" в апартамент, хлебарките изчезват (но поради лошото атмосферно време тези продукти не се използват за борба с тези вредители), Що се отнася до народните средства, които могат да се използват за изгонване на хлебарки, най-добрите варианти са борна и оцетна киселина. След като обработите стаята (подове, цокли, качулки и т.н.) с един от горните инструменти два до три пъти с интервал от три дни, можете да сте сигурни, че след две седмици насекомите ще изчезнат.

Кокосовото масло е и най-лошият враг на хлебарки. Смесвайки кокосовото масло с вода (пропорция едно към едно) и напръсквайки продукта на места, където тези насекоми се появяват най-често, ще ги изплашите и хлебарките ще трябва да търсят ново място за пребиваване.