Logo decormyyhome.com

6 тайни за използване на паста за зъби за други цели

6 тайни за използване на паста за зъби за други цели
6 тайни за използване на паста за зъби за други цели

Видео: 14 ТАЙНИ функции в ПРЕДМЕТИ, с които се срещаме ВСЕКИ ДЕН 2024, Юли

Видео: 14 ТАЙНИ функции в ПРЕДМЕТИ, с които се срещаме ВСЕКИ ДЕН 2024, Юли
Anonim

Пастата за зъби е не само почистващ устната кухина. Този продукт има много страхотни функции. С лайфхаки, използващи паста за зъби, белите ленти в живота ви определено ще станат по-големи.

Image

Инструкция за употреба

1

Снежнобяла не само усмивка, но и обувки

Ако сте оцветили бялата подметка на любимите си маратонки, кецове, кожени сандали, тогава не се отчайвайте. Вземете всяка четка (старата ви четка за зъби ще направи), нанесете малко паста за зъби на мястото на замърсяване, избършете я. За почистване на кожата трябва да използвате мека хавлиена кърпа или четка с мека четина, за да не надраскате обувките.

2

Червилото ми ще бъде изтрито

и не само

Ако в съблекалня, сваляйки дрехите си, случайно сте ги оцапали, не се отчайвайте. Това лесно може да се поправи, ако изстискате пастата за зъби върху петното и внимателно разтривате мястото на замърсяване с четка, след което измийте нещата в пишещата машина. Ако дрехите са оцветени, не забравяйте да не използвате избелваща паста. Подобен лайф ще помогне не само за премахване на мазни петна, петна от кафе и сокове.

3

Скъпоценен блясък

Любимите бижута и сребърни съдове ще блестят като нови, ако използвате паста за почистването им. Но ето някои тайни:

а) Използвайте мека четка за четина, за да избегнете драскотини;

b) Бързо изплакнете пастата за зъби, докато изсъхне, защото след изсъхване тя ще остави покритие, което ще бъде трудно да се отстрани;

в) По този начин можете да почиствате злато, сребро, диаманти, но не трябва да използвате тази технология при почистване на перли, защото пастата може да остави драскотини по повърхността си.

4

Живот без драскотини

Полирането на стъклени повърхности и водопровод, фарове за автомобили и екрани на мобилни джаджи е друга възможна задача за пастата за зъби. Затова нека разгледаме всеки случай поотделно:

а) Фарове: първо ги изплакнете с вода и измийте с обикновен сапун, а след това нанесете паста за зъби за полиране;

б) Петната и плаката върху чешмата могат да бъдат премахнати, като нанесете тънък слой паста за зъби върху повърхността, след което ги избършете с памучен парцал. Излишното „почистващо средство“ се отстранява с друга парцал или мека хартиена кърпа. Ако петната не са се отмили веднага, след това оставете пастата за няколко минути и едва след това избършете повърхността с хартиена кърпа;

в) Смартфоните и таблетите могат да бъдат полирани с малко количество паста за зъби, която трябва да се нанесе локално на мястото на драскотина. След полиране избършете останалата паста с мека кърпа или хартиена кърпа.

5

Лош дъх - корица

Ако краката ви се потят силно или готвите и не можете да се отървете от миризмата на кожата си, просто измийте ръцете си с паста за зъби вместо течен сапун. Подобен лайф ще премахне острата миризма на чесън, лук, морски дарове, подправки. Пастата за зъби също е в състояние да преодолее миризмата на гумени ръкавици след използването им.

6

Акнето не е мястото

Ако откриете акне, но няма специално средство за лечение на акне под ръка, опитайте да приложите малко паста за зъби в продължение на 30-40 минути. Зачервяването и сърбежът намаляват, а пъпката изсъхва и лекува по-бързо. Не трябва непрекъснато да замествате специална козметика, но при спешни случаи тази техника може да се използва.

И още един важен нюанс: пастата за зъби изсушава кожата доста много, така че не забравяйте да овлажнявате кожата с крем, след като работата е свършена.