Logo decormyyhome.com

Защо хората слагат пластмасови прозорци

Защо хората слагат пластмасови прозорци
Защо хората слагат пластмасови прозорци

Съдържание:

Видео: Монтаж на Прозорец и Дограма - Как се Прави? Видео влог с ЖельоМир 2024, Септември

Видео: Монтаж на Прозорец и Дограма - Как се Прави? Видео влог с ЖельоМир 2024, Септември
Anonim

Появата на пластмасови прозорци отначало донякъде се измести, а след това напълно замести обичайните дървени конструкции със стъкло, подсилено само с дървено стъклопакет. Днес изглежда, че пластмасовите прозорци винаги са били, въпреки факта, че те се появиха преди малко повече от 20 години.

Image

Предимствата на пластмасовите прозорци пред конвенционалните

Основното предимство на пластмасовите прозорци е тяхната отлична херметичност. Те дори нямат микроскопични прорези, тъй като всички стави на стъклената повърхност с профила имат специални уплътняващи елементи и допълнително се обработват с уплътнител. Къщата или апартаментът, в който е направена инсталацията на такива прозорци, е абсолютно защитена от чернови и проникване на студени въздушни течения. Собствениците на тези стаи нямат и най-малка представа какво е да обработите прозорците с замазка за зимата или да запечатате пукнатините в тях с хартиени ленти.

Загубата на топлинна енергия през отворите на прозорците в този случай е толкова минимална, че може да се сравни само със загубата на топлина през дебели тухлени стени. Експертите оценяват, че инсталирането на пластмасови прозорци с двоен стъклопакет води до такива икономии на разходите за отопление, че направените разходи плащат по-малко, отколкото през годината. Ако е необходимо да се проветри помещението, но прозорецът по някаква причина не може да се отвори, е монтиран специален клапан, който да доставя кислород към конструкцията. Това се прави в горния ъгъл на прозореца и устройството осигурява чист въздух с безплатен достъп, но в същото време не позволява топлина да напусне помещението.

Херметичността на пластмасовите блокове за прозорци служи не само за надеждно запазване на топлината в къщата. Този имот осигурява отлична звукоизолация и е особено ценен от онези, на които се е случвало да живеят близо до железницата или магистралата. Инсталирането на прозорци, който има троен прозорец с двоен стъклопакет, предпазва жителите от уличен шум с почти всяка интензивност, спомагайки за осигуряване на спокойствие и уютна атмосфера.