Logo decormyyhome.com

Използването на масло от семена от диня

Използването на масло от семена от диня
Използването на масло от семена от диня

Видео: Директна сеитба на дини: От семената до успешната реколта 2024, Септември

Видео: Директна сеитба на дини: От семената до успешната реколта 2024, Септември
Anonim

Почти всички обичат сочната плът от диня, но не всички забелязват чудодейното масло от семената на този раиран гигант по рафтовете на супермаркетите и аптеките. Но напразно. В крайна сметка това е цял склад от полезни витамини и свойства.

Image

Инструкция за употреба

1

Маслото от семена на диня лесно се абсорбира в кожата. Подходящ е за всички типове кожа, включително суха, мазна, склонна към акне. Маслото осигурява хранителна влага, без да запушва порите, което го прави отличен избор за овлажняване на кожата.

2

Маслото от семена на диня също има отлично качество в намаляването на размера на порите, елиминира мазния блясък и помага в борбата със стареенето. За да направите това, избършете кожата с масло два пъти на ден.

3

Можете също така да добавите масло от семена към кремове и лосиони. Това ще изсветли кожата ви и ще се отървете от излишния себум.

4

Поради леката си текстура, това масло може лесно да се използва като овлажнител за коса. Просто нанесете масло върху косата, покрийте главата си с кърпа и оставете да престои 40 минути. Изплакнете косата два пъти с шампоан.

5

Смесете диня масло с повече мастни масла (зехтин, праскова, бадем) и ще получите прекрасно масажно масло. Той овлажнява кожата и й придава нежност и коприненост.

6

Опитайте да подправите салатите си с масло от семена от диня. Това масло е по-здравословно от слънчогледовото масло, но не трябва да се нагрява, то ще загуби всички свои свойства и няма да придаде на ястието никакъв вкус.