Logo decormyyhome.com

Правила за поливане на домашни растения

Правила за поливане на домашни растения
Правила за поливане на домашни растения

Видео: 10 ЛЕСНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ СТАЙНИ РАСТЕНИЯ | Грижа за начинаещи | НАЙ-НЕПРЕТЕНЦИОЗНИТЕ РАСТЕНИЯ ЗА ДОМА 2024, Септември

Видео: 10 ЛЕСНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ СТАЙНИ РАСТЕНИЯ | Грижа за начинаещи | НАЙ-НЕПРЕТЕНЦИОЗНИТЕ РАСТЕНИЯ ЗА ДОМА 2024, Септември
Anonim

Стайните растения не могат да живеят без вода. По отношение на поливането обаче е важно да не прекалявате и ще се научите да спазвате правилния, индивидуален режим за всяко растение.

Image

Инструкция за употреба

1

Домашното растение може да страда от липса на вода, както и от прекомерно количество от него. Неправилното поливане може да се съди по косвени признаци. Така, например, сигнали за липса на увиснали във водата листа, бавен растеж на растенията, извити долни листа със сухи връхчета, бързо падане на цветя.

За факта, че поливате цветята прекомерно, те могат да кажат: накуцващи корени, плесен, извити жълтеникави листа, увиснали листа с признаци на гниене.

2

Ако използвате чешмяна вода за напояване, първо трябва да я защитите. Имайте предвид обаче, че най-добрата и мека вода за напояване е дъждът.

3

Не поливайте цветята по последователен график - например всеки вторник. Всяко цвете изисква индивидуален подход - например някои кактуси през зимата изобщо не се нуждаят от поливане, а балсамът през лятото трябва да се полива всеки ден.

Как да определите, че растението се нуждае от поливане - спуснете пръста си малко по-дълбоко в почвата, ако остане сухо - поливайте растението. Изключение правят кактусите, които дълго време могат да се справят без вода.

4

През зимата растенията трябва да се поливат по-рядко, важно е през този период да се избегне преовлажняване на почвата. Като стандарт си струва да поливате цветя през зимата - 1-2 пъти месечно.

5

Растенията в малки саксии изискват по-често поливане, отколкото в големи. Това правило важи и за цветята в керамични саксии, които изискват по-малко вода от тези, които растат в пластмасови.

6

Не забравяйте, че колкото повече листа има растение и колкото по-бързо то расте, толкова по-често трябва да се полива.