Logo decormyyhome.com

Коя е най-добрата основа за къща, изработена от дървен материал

Коя е най-добрата основа за къща, изработена от дървен материал
Коя е най-добрата основа за къща, изработена от дървен материал

Видео: 10 най-продавани дървообработващи инструменти за 2020 г. Amazon 2024, Септември

Видео: 10 най-продавани дървообработващи инструменти за 2020 г. Amazon 2024, Септември
Anonim

Въпреки любовта към големите каменни къщи, повечето строители избират да построят къща от дървени материали. В този случай основната роля се играе не само от икономическия фактор, но и от желанието да живеем в къща, направена от екологично чисти материали. Въпреки това, когато избирате такава къща, възниква въпросът, коя основа да направите.

Image

Инструкция за употреба

1

За производството на колонни основи най-често се използват монолитни стълбове с размери 200 × 200 × 400 мм, които трябва да бъдат монтирани в ъглите на сградата, както и в пресечната точка и под носещи стени на стъпки от два метра. Обикновено такива стълбове се забиват в земята на дълбочина двеста милиметра. Много е трудно да се нарече такава основа надеждна, по-скоро тя е най-приложима в условията на камениста непореста почва или за леки сгради, например, когато се строи малка градинска къща или обикновен кокошарник. За изграждането на големи конструкции с височина два етажа или повече, този метод няма да работи, тъй като след няколко зими отново ще е необходима нова основа поради липса на здравина.

2

Най-надеждният и икономичен вариант е производството на пилотни основи, чиито носещи елементи могат да бъдат:

- отегчени (инжекционни) купчини, изсипани директно на място;

- стоманени винтови купчини - решение, което буквално означава завиване на купчини до фиксирана точка;

- Кулоените стоманобетонни купчини са много скъп вариант, тъй като за работата му е необходимо да се използва специално оборудване и машини.

3

Най-популярният начин сред строителите е да се направи лента основа. Известно е, че такава основа може да бъде заровена под дълбочината на замръзване на почвата (GPG) или да бъде плитка. От една страна, дълбочината до слоевете на сгъстена почва, която не подлежи на яростни явления, основата ви позволява да осигурите надеждна основа за дъното на основата. От друга страна, тангенциалните сили действат върху повърхността на такава лента: почвата върху цялата GPG набъбва и се издига в различна степен - величината на този ефект може да бъде доста забележима. Ако все пак решите да построите къща от дървена греда върху погребан монолитен фундамент, тогава има голям риск, че през зимата може просто да „плава“: просто ще бъде изхвърлен от земята и ще бъде много трудно да предвидите как и кога ще се случи. Този тип фундамент се използва най-добре за строителството на къщи от газобетон или каменни материали.

4

В случаите, когато на вашия сайт блатна или торфена почва, фундаментът от плочи е единственото надеждно решение. Действайки като плаваща основа, той е в състояние да издържи натоварването от всяка структура. Отнася се до вида на монолитни стоманобетонни основи, положени под цялата площ на бъдещата сграда. Това осигурява намаляване на налягането върху почвата, което се отразява добре в стабилността на основата към промени, които се случват сезонно в почвата. Такава плоча работи като една единствена платформа, равномерно се издига и спуска. Дизайнът на такава основа предполага наличието на пясъчна възглавница, хидроизолация и изливане на подсилени плочи.