Logo decormyyhome.com

Какви 19 неща могат да бъдат използвани повторно

Какви 19 неща могат да бъдат използвани повторно
Какви 19 неща могат да бъдат използвани повторно

Видео: The mind behind Tesla, SpaceX, SolarCity ... | Elon Musk 2024, Септември

Видео: The mind behind Tesla, SpaceX, SolarCity ... | Elon Musk 2024, Септември
Anonim

Много неща хората изхвърлят без колебание. Жалко е, тъй като някои от тях могат да бъдат използвани повторно, спестявайки парите си, намаляване на количеството боклук и улесняване на живота ви.

Image

1. Пластмасови торбички от пране и химическо чистене. Използвайте ги за опаковане на костюми, рокли и други елегантни дрехи, когато пътувате. По този начин вие предпазвате дрехите от бръчки. Тя ще помни по-малко във вашия куфар или чанта.

2. Опаковъчна хартия за масло. След като използвате масло, не изхвърляйте опаковката му веднага. Съхранявайте го в хладилника. Използвайте тази хартия, когато намажете тавичка за печене.

3. Визитни картички. Използвайте празната страна на картата за етикетиране на кутии и кутии. Просто залепете картата с лента отгоре или отстрани, за да видите веднага какво има вътре.

4. Използвани пликове. Изрежете ъгъла на плика, за да направите отметка. Няма повече ъгли на страницата! Просто поставете края на страницата, където сте спрели да четете. Можете също да използвате пликове за съхранение на семена.

5. Картон изпод яйцата. Можете да използвате големи опаковки за яйца като стойка за вашия компютър, така че да загрява по-малко. Удобно е да съхранявате новогодишните украси в малки кутии за яйца. Използвайте ги като органайзер за малки предмети в чекмеджета.

6. Кутия хартиени носни кърпи. След като кутията е празна, можете да я използвате за съхранение на найлонови торбички.

7. Вестници. Има много начини за използване на вестник. Тя изобщо не трябва да се изхвърля. Почистване на стъкло и огледало, тоалетна за котки и облицовка в контейнера за зеленчуци на хладилника, защита на стъклени предмети при движение, опаковане на подаръци. Това е само част от тяхното приложение.

8. Бутилки със спрей изпод почистващ препарат за прозорци и др. След приключване на съдържанието, трябва да измиете старателно бутилката с оцет и може да се използва за пръскане на домашни цветя. Можете да го напълните с разтвор за почистване на прозорци, който сте приготвили сами.

9. Мрежи за плодове и зеленчуци. Ако купувате например картофи, лимони или портокали в найлонова мрежа, имайте предвид, че можете да го използвате за почистване на вашия дом и градина. Направете топка от мрежата и я използвайте като гъба за еднократна употреба.

10. Хранителни полистиролни субстрати. Ако купувате месо в такава тава, можете да го измиете с оцет и да го увиете в алуминиево фолио. Сега можете да го използвате като прибори за еднократна употреба на пикник.

11. Стари чорапогащи и чорапи. Използвайте стари найлонови чорапогащи като парцал за почистване на пода. Можете също да използвате стари чорапи, като поставите четка за прахосмукачка, за да намерите загубена обица. Използвайте ги, за да завържете растенията за опори в градината.

12. Картонена ролка от тоалетна хартия. Използвайте ролки за тоалетна хартия, за да съхранявате кабели на електрически устройства, за да увиете коледни светлини.

13. Кората на лимоните и портокалите. Сложете корите в торбичка с марля и поставете на рафтове с бельо. Миризмата на цитрусови плодове ще бъде в гардероба ви и по рафтовете. За да се отървете от неприятните миризми в къщата, изгорете корите в камината. Можете да замразите малко коричка лимон или портокал и да ги използвате, ако е необходимо, за да изпечете нещо.

14. Пластмасовите торбички могат да се мият и използват. И не става въпрос за спестяване, а за опазване на околната среда. В много европейски страни в големите супермаркети пластмасовите торбички са заменени с торби с рециклируем материал.

15. Кората на бананите. Корите от банани не трябва да попадат директно в кошчето. има много широко приложение като блясък за обувки, тор за растения, омекотяване на месо по време на готвене, полезна хранителна добавка.

16. Капачки за бутилки Ако коркът е естествен, а не пластмасов, той може да се използва многократно за запалване на барбекю, като абсорбатор на миризма в хладилника, като оригинален ключодържател, като шпула с конец и т.н.

17. Лук кори. Добавете към бульона за цвят и мирис. Използвайте като тониращо средство за косата, като тор за растенията.

18. Пияно кафе.Използвайте като лек срещу целулит, като бакпулвер за почвата в градината.

19. Краставицата от краставици не е само средство за борба с махмурлука. Може да се използва като марината за месо, като лосион за слънчево изгаряне. Те могат да гаргарат с ангина.

Почти всяко нещо не може да бъде изхвърлено, а повторно използвано. Основното е, че разбирате, че това е вашият малък принос за опазване на околната среда.