Logo decormyyhome.com

Как да се изтръгне от тръба

Как да се изтръгне от тръба
Как да се изтръгне от тръба

Видео: how to thin down oil paint with medium 2024, Септември

Видео: how to thin down oil paint with medium 2024, Септември
Anonim

Много хранителни и козметични продукти, стоки за бита се опаковат в удобни метални или пластмасови контейнери - туби. Тази форма е удобна не само за производителите, но и за потребителите - съдържанието на епруветката може лесно да се дозира, може да се съхранява херметически затворено и практически не влиза в контакт с въздуха, запазвайки неговите свойства. Единственият недостатък на такава опаковка е, че е трудно да се изтръгне съдържанието докрай.

Image

Инструкция за употреба

1

Съдържанието на метални тръби, направени от сравнително меки сплави, като пасти за зъби, различни лепила и уплътнители, може да се изтръгне почти до края с помощта на пластмасова пръчка с равна повърхност. Това може да е дръжката на нож, четка за зъби и т.н. Отворете и поставете тръбата върху равна, равна повърхност - ръбът на мивката или масата, като държите края на тръбата, изтръгнете останалото съдържание, поведете по нея с плътно притисната пръчка. По този начин можете да изцедите почти всичко.

2

За да е удобно да изтръсквате съдържанието от епруветките, някои производители поставят специални дръжки в опаковката за изцеждане на съдържанието. По външния си вид те наподобяват ключ с двустранна глава, но без брада, с прорез или шлиц по дължина. Ако поставите края на тръбата в този слот и започнете да я усуквате, тогава пастата или лепилото могат лесно да се изтръгнат до края.

3

Такова удобно устройство можете да направите сами, ако има парче дебела тел с диаметър 2-3 мм. Огънете го под формата на буквата "Т" с двойна дебелина. Височината на крака на тази буква трябва да е малко по-широка от плоския край на тръбата. Имате истинска джаджа, за да изтръгнете съдържанието на епруветките.

4

Подобни ключове за екструдиране от тръби могат да бъдат намерени в магазините за хардуер. Те обаче могат да имат друга форма. Корейските дизайнери дори предложиха специални четки за зъби с дълъг прорез на дръжката, където можете да залепите плоския край на тръбата на пастата за зъби и да я изтръгнете. Ако получите такава четка в аптека, не се изненадвайте - защо има такава дупка в дръжката й - купете четка и можете да изцедите пастата без следа.

5

Можете да поръчате такова удобно устройство в онлайн магазина. На чужди сайтове те могат да бъдат намерени по име - Squeezer паста за зъби. Има такива, които са монтирани на стената във ваната и е много удобно да ги използвате.