Logo decormyyhome.com

Как да изберем кран за кухня

Как да изберем кран за кухня
Как да изберем кран за кухня

Видео: Какой смеситель для кухни лучше выбрать 2024, Септември

Видео: Какой смеситель для кухни лучше выбрать 2024, Септември
Anonim

Кухненският кран трябва да съчетава редица предимства, включително лекота на използване, надеждност, издръжливост. Този продукт се използва много често, което означава, че колкото по-силен е, толкова по-дълго ще ви издържи и по-малко рискът да срещнете течове и дори повреда на оборудването.

Image

Инструкция за употреба

1

Обърнете внимание на вида на смесителя. Класическите кухненски продукти с два клапана не се вписват добре. Първо, ако такъв смесител не е достатъчно надежден, бъдете сигурни, че уплътненията в него скоро ще се провалят и вие ще срещнете такъв проблем като постоянно изтичащ, капещ кран. Второ, не е много удобно да използвате това устройство в кухнята, тъй като ще бъде трудно да включите водата, когато ръцете ви са оцветени със сок, мазнини или каквото и да било друго. Моделите с един лост са много по-удобни: дори можете да отворите крана с лакътя. Разбира се, можете да изберете безконтактен миксер, но не забравяйте, че това е изключително скъпо удоволствие.

2

Преценете размера и формата на чучура. В идеалния случай, ако водата от чешмата се влива в самия център на мивката - в този случай използването на устройството ще бъде лесно и удобно. Прекалено късият или твърде дълъг чучур може да бъде голям проблем при миенето на съдове. Същото се отнася и за извити удължени кранове: използвайки такова устройство, дори не можете удобно да напълните голям тиган, особено ако в мивката има чинии.

3

Ако използвате две купи, купете кран с издърпващ се чучур. Това е идеално за измиване на големи предмети. Освен това, ако трябва да напълните кофа или друг контейнер с вода, която не се побира в мивката, лесно можете да направите това с издърпващ се чучур. И накрая, такива смесители ви позволяват да регулирате височината и посоката на струята, а това несъмнено е много удобно.

4

Обърнете внимание на дюзата. Повечето кранове са оборудвани с конвенционална дюза на аератора. Ако търсите евтин вариант, такъв продукт е подходящ за вас. Хората, които търсят по-сложно оборудване, трябва да обърнат внимание на дюзите с душ. Такива дюзи правят струята мека и дифузна, което увеличава комфорта при използване на миксера. В допълнение, дори най-деликатните плодове и плодове могат да се мият с душ, без да се страхуват да ги повредят с прекалено мощна струя.

5

Ако използвате кафе машина, миялна машина и други домакински уреди, трябва да предпочетете кран с вграден превключвател. Благодарение на това комуникационното устройство ще изисква минимални разходи за пари, време и усилия. Между другото, можете също да обърнете внимание на крановете с интегрирани филтри: те също имат много високо ниво на удобство и помагат да решавате много проблеми лесно и бързо. Когато ги използвате, пиенето на „чешмяна“ вода вече няма да бъде опасно.