Logo decormyyhome.com

Как да изберем воал за булката

Как да изберем воал за булката
Как да изберем воал за булката

Видео: Дамата с воала Е14 - БГ аудио (BG audio) 2024, Август

Видео: Дамата с воала Е14 - БГ аудио (BG audio) 2024, Август
Anonim

Чистотата, чистотата, целомъдрието на омъжено момиче - всичко това отдавна въплъщаваше булото на булката. Често този сватбен атрибут сега се заменя с всички видове шапки или венци. Привържениците на традициите и класиците обаче все още настояват: съвременната булка трябва да бъде само във воал. Как да не сгрешим при избора на толкова важен детайл от сватбената рокля на булката и младоженеца?

Image

Колко дълго трябва да бъде воал?

Основното, на което булката трябва да се съсредоточи при избора на воал, е особеността на сватбена рокля и прическа. Препоръчително е също да вземете предвид вида на лицето и фигурата.

В допълнение, изборът на воали зависи от спецификата на сватбената церемония. Дълъг воал, например, е идеален за традиционна сватба, на която също са поканени служители (колеги, шефове). Такава дължина ще изглежда особено изгодна с обикновена елегантна рокля и минимум бижута. Отделете време, за да си купите дълъг воал за рокля с пищна подгъва: рискувате да изглеждате претенциозни и нелепи.

Класиката е воалът, който има средна дължина. Тя е в перфектна хармония с почти всички модели сватбени рокли. Основното е, че ръбът на аксесоара не съвпада с линията на деколтето - по-добре е, ако е малко по-висок или по-нисък. Воалът не трябва да е дори до линията на талията: в този случай фигурата е визуално разделена наполовина, а булката не изглежда толкова впечатляваща. За младоженци с извити форми е идеален воал до средата на бедрата, който визуално ще направи фигурата по-тънка.

За формата на воал

Когато решавате формата на аксесоара, помислете какво точно искате да подчертаете в собствения си образ - прическата или самия воал. Еднослойният воал подчертава красивия стил. Многослойността може да направи прическата по-лесна - вниманието на гостите ще бъде фокусирано върху воала.

Цвят на воал

Бял цвят за сватбено воал със сигурност е перфектен. Това обаче се отнася само за случаите, когато булката има бяла сватбена рокля. За сватбени рокли с различна цветова схема се избира воал в същия нюанс с роклята.

Правилно подбраният сватбен воал е в състояние да направи образа на младоженката очарователен и уникален. Този аксесоар е свързан с много ритуали и традиции на сватбена церемония. Например, когато след сватбата свекървата свали воала от току-що омъжената снаха, това символизира младата жена да влезе в семейството на съпруга и да придобие нов социален статус.