Logo decormyyhome.com

Как да заздравим вратата

Как да заздравим вратата
Как да заздравим вратата

Съдържание:

Видео: Упражнения срещу болки във врата 2024, Септември

Видео: Упражнения срещу болки във врата 2024, Септември
Anonim

Изрязаният вход може да отслаби носещата конструкция, което често води до движение на таванната плоча. За укрепването му се използват два основни метода - използване на ъгъл или използване на канал.

Image

маркиране на приложения

Стъпката на маркиране е обща за всички видове армировки на врати. В случаите, когато дебелината на стената не позволява да се прореже през нея от едната страна, маркировката се прилага от обратната. Ако подовете в помещения, разделени от стена, са разположени на различни нива, те намират маркировката на горния отвор и го прехвърлят на другата страна. Това може да стане с помощта на водно или лазерно ниво.

При прехвърляне на вертикални маркиращи линии те се отблъскват от перпендикулярни капитални стени. Ако има съмнения за тяхното подравняване, трябва да се извърши пробно пробиване на горните ъгли на отвора. Може да се направи с перфоратор, но трябва внимателно да следите дали тренировката влиза в стената строго перпендикулярно.

Укрепване на канала

Предимството на този метод е възможността за извършване на работа по укрепване дори преди рязане през стената, недостатъкът е загубата на подово пространство. В краищата на вратата са монтирани два вертикални канала, от едната и от другата страна. След това те се изтеглят заедно с шипове, получавайки така наречения I-лъч. С помощта на метални пластини канали за опъване на канали.

Ако стените са тухлени, каналът може да бъде погребан в штроба, което ще спести при по-нататъшно довършване. Инсталирането му може да причини няколко проблема. За канал с дебели стени ще трябва да пробиете дупки за шиповете, което отнема време. В тази връзка много експерти предпочитат да изгорят предварително, дори в металната основа. Въпреки това, когато пробивате възвратно-постъпателна дупка в бетонна стена с перфоратор, вероятността да се натъкнете на армировка се увеличава.