Logo decormyyhome.com

Как да шиете покривало върху възглавница Papasan

Как да шиете покривало върху възглавница Papasan
Как да шиете покривало върху възглавница Papasan

Видео: Плетена възглавница. DIY възглавница 2024, Септември

Видео: Плетена възглавница. DIY възглавница 2024, Септември
Anonim

Papasan - така нареченият шезлонг, изработен от ратан и с огромна мека кръгла възглавница. За съжаление възглавниците на стола нямат подвижен капак и отнема много време да ги измиете. Опитайте се да шиете покривалото на стола Papasan. С помощта на текстил можете лесно да разнообразите интериора и да решите проблема с почистването.

Image

Ще ви трябва

  • - плътна тъкан;

  • - мълния около 1 м;

  • - молив или сапун;

  • - ножица;

  • - нишки в цвят плат;

  • - шевна машина.

Инструкция за употреба

1

Ние измерваме старата си възглавница Papasan, като правило диаметърът на такава възглавница е 150 см. Купуваме плат с размер 150х300 см, сгъваме материала два пъти с грешната страна нагоре и поставяме възглавницата от стола, за да очертаем контура.

Image

2

Удобно е да очертаете контура с обикновен молив, ако тъканта е лека, или парче сапун, ако е с тъмен цвят. Необходимо е да отстъпите няколко сантиметра от окръгления контур и да изрежете тъканта в кръг. Получихме две кръгли части, които трябва да шием заедно на шевна машина.

Image

3

Най-удобно е да започнете с поставяне на цип и след това да пристъпите към зашиване на останалите части.

Image

Обърнете внимание

Важно е да не забравяте да разкопчавате ципа, преди да направите окончателните шевове, в противен случай няма да можете да развиете капака от предната страна.

Полезни съвети

За плат върху възглавницата можете да използвате стари дънки, да купите плат в магазин за завеси. Последният вариант ще бъде изгоден по цена, тъй като дължината на такава тъкан достига три метра и просто трябва да закупите само 152 см материал.

Колкото по-дълъг е ципът, толкова по-лесно ще бъде да поставите възглавницата в калъфа.