Logo decormyyhome.com

Как да съхраним храната свежа без хладилник

Как да съхраним храната свежа без хладилник
Как да съхраним храната свежа без хладилник

Видео: Как да подредим хладилника? - На кафе (18.09.2020) 2024, Септември

Видео: Как да подредим хладилника? - На кафе (18.09.2020) 2024, Септември
Anonim

Има много ситуации, в които искате да запазите храната свежа, но това става невъзможно поради повреда или липса на хладилник. Например, ще отидете до вилата, но няма хладилник, решихте да си уредите почивка сред природата, където е почти невъзможно да използвате хладилника. Разбира се, можете да използвате съвременни хладилни чанти или да вземете по-малко продукти със себе си, но дори запазването на варени ястия е много по-лесно, отколкото може да изглежда на пръв поглед.

Image

Инструкция за употреба

1

За да запазите свежестта на храната без хладилник, е достатъчно да използвате няколко много прости правила. Основното е да запомните какво и как да съхранявате. Вареният наденица, например, може да се съхранява с чесън и горчица на прах. Колбасът трябва да се нарязва на филийки от всякакъв размер, леко да се поръсва с горчица на прах, да се слага с филийки чесън и да се увие във фолио. В тази форма вареният наденица може да се съхранява без хладилник в продължение на два дни.

2

Пушената и пушена наденица се съхранява по друг начин. Този продукт е идеално съхраняван три дни в обикновен пергамент, по-добре е да поставите пакет с наденица в платнена торба.

3

За да запазите сиренето без хладилник, ще ви трябва сол и лен. Ленът ще трябва да се навлажнява във физиологичен разтвор до четири пъти на ден. Ако сиренето е твърдо, тогава в кърпа, потопена във физиологичен разтвор, може да се съхранява до пет дни. Ако сиренето е с меки сортове, тогава не се препоръчва да го съхранявате по този начин за повече от три дни.

4

Прясната риба трябва да бъде внимателно изкормена и настъргана със сол. Поставете обикновени хартиени салфетки в корема. Преди това рибата трябва да се избърше суха. Ако след такива подготвителни стъпки рибата е увита в хартия, тогава тя ще запази свежестта си в продължение на три дни. Прясното месо може да се съхранява за едно и също време, ако го залеете с обикновено мляко.

5

Достатъчно е да съхранявате мляко, кисело мляко и кефир в студена вода. Свежестта може да се поддържа пет дни. По-добре е да напълните маслото със солев разтвор на студена вода, което ще удължи срока му на годност до пет дни.