Logo decormyyhome.com

Как да перете бели неща

Как да перете бели неща
Как да перете бели неща

Съдържание:

Видео: Как се подържат и перат белите дрехи 2024, Септември

Видео: Как се подържат и перат белите дрехи 2024, Септември
Anonim

Белите елементи и интериорните елементи по време на работа могат да пожълтяват и да пожълтяват от честите измивания. Освен това в живота се случва каквото и да е, а кафето, виното и други неща могат да се качат на дрехи. За да върнете на тъканта снежнобял цвят, не е необходимо да използвате скъпи предмети за бита, защото има много народни начини за избелване на нещата.

Image

Борна киселина

Борната киселина е идеална за избелване на бели чорапогащи и пожълтели неща. Разредете 60 g прах в 4 литра вода. В получения разтвор накиснете нещата за 2 часа. След време ги измийте по обичайния за вас начин. Този инструмент просто майсторски се справя с жълти и сиви петна.

Калиев перманганат

Калиевият перманганат е отличен помощник в случаите, когато бели неща са били в пералнята, заедно с цветно бельо. За да приготвите продукта, напълно разтворете 3-5 кристала калиев перманганат в чаша вода. 1/3 от бара от сапун за пране, настърган, се разтваря в 9 л вряла вода. Изсипете светло розов разтвор на калиев перманганат. Изсипете белите неща с получената течност, покрийте със слепващ филм и оставете за 50 минути. Изперете дрехите по обичайния начин.

аспирин

Ацетилсалициловата киселина може не само да лекува болести, но и да мие бели неща. Разредете 1 таблетка аспирин в литър вода. Накиснете пожълтели дрехи или текстилни предмети в белина за 8 часа. След това ги измийте в пералнята. За да засилите ефекта, можете да добавите няколко таблетки към барабана.

Ако петната са засадени за дълго време или здраво затворени в тъканта, направете разтвор от 100 мл вода и 4 таблетки ацетилсалицилова киселина, нанесете белина върху петното и оставете за един час.

Горчица на прах

За избелване на продукти от коприна и вълна горчицата, тоест прахът, е идеална. Разтворете малко количество във вода, поставете там бели неща и оставете за 2 часа. След това просто изплакнете продуктите.