Logo decormyyhome.com

Как да оптимизираме разходите

Как да оптимизираме разходите
Как да оптимизираме разходите

Видео: Как да оптимизираме разходите за печат в своя офис? 2024, Септември

Видео: Как да оптимизираме разходите за печат в своя офис? 2024, Септември
Anonim

За съжаление, не всяко семейство може да се похвали с висок доход, когато парите са достатъчни за абсолютно всичко и все пак остава малко.

Image

Два въпроса за вечността: "Откъде идва прахът и къде отиват парите?" Липсата на пари тревожи повечето средни домакинства, чиито доходи са ниски. Как да планирате бюджет, така че да има достатъчно за ежедневните разходи, и поне можете да го отложите малко.

На първо място, трябва да прецените за какво са изразходвани последните заплати, за това трябва да имате тефтер, в който ще се записват и най-малките разходи. След месец-два ще стане ясно какво може да бъде спестено.

Основната част от разходите са за закупуване на храна. Отивайки до магазина, трябва да направите списък за пазаруване и да го спазвате ясно. Купувайки на базата на „трион - купен“, е малко вероятно да спестите. В никакъв случай не можете да отидете за храна на празен стомах, мирис на кифли, кафе, колбаси и т.н. ще ви привлече, ще предизвика апетита ви и ще ви провокира да получите нещо, което не е необходимо. Ако времето позволява, можете да отидете до няколко магазина и да изберете продукт с по-ниска цена, тъй като дори в близко разположени магазини цените на едни и същи продукти могат да варират значително. Различни промоции също ще ви помогнат да спестите, най-важното, не забравяйте за сроковете на годност.

Сметките за комунални услуги са неизбежни, но те могат да бъдат намалени малко. Сметката за електричество ще бъде значително намалена, ако обикновените крушки бъдат заменени с енергоспестяващи, а също така се научите да гасите светлините в празни помещения. Затворен кран по време на миене на съдове ще спести няколко литра вода, разходите за които в крайна сметка ще бъдат малко по-ниски. Неизползвани уреди: зарядни устройства, бавна готварска печка, сешоар и др. по-добре е да прекъснете връзката с мрежата, защото те използват електричество, дори когато са изключени.

Домакински химикали - неразделен елемент за домашни грижи. Но някои гелове и прахове могат да бъдат заменени с импровизирани средства: лимонена киселина, сода, суха горчица, сапун за пране и др.

Колата не е лукс, а средство за транспорт, но въпреки това, за да спестите пари, можете да се прехвърлите на градски транспорт или пеша, ако разстоянията са кратки.

По-добре е да купувате скъпи дрехи извън сезона, защото всички знаят, че якета, кожени палта и пухени якета струват много по-малко през лятото, а бански през зимата може да се закупи за почти нищо.

Да се ​​научиш да спестяваш не е трудно, основното е да си поставиш цел. Парите, които сте успели да отложите, можете да харчите за отдих, забавления за деца или за закупуване на нещо ново.