Logo decormyyhome.com

Как да отглеждаме хризантема от стрък

Как да отглеждаме хризантема от стрък
Как да отглеждаме хризантема от стрък

Видео: Вкореняване на хризантеми от резници. 2024, Септември

Видео: Вкореняване на хризантеми от резници. 2024, Септември
Anonim

Хризантемата е красиво цвете, което радва окото с пищен цвят до студеното време, докато сланата убие венчелистчетата. Можете да отглеждате такова градинско чудо с помощта на резници, които се продават в магазините за градинарство. Грижата за растението не е много трудна.

Image

Инструкция за употреба

1

Изберете подходящо място за засаждане на хризантеми. Желателно е тя да бъде повдигната и разположена от слънчевата страна, в противен случай цветята ще растат слабо. Почвата трябва да е леко кисела или неутрална. Ако имате гъста почва, изкопайте я, добавете дървени стърготини, стара зеленина и хумус. Препоръчително е да направите това през есента и да започнете засаждането в началото на пролетта.

2

Непосредствено преди засаждането на хризантеми добавете в почвата карбамид или друг сложен минерален тор, който укрепва корените на растенията. Изкопайте дупки на разстояние 30-50 см един от друг. Можете също така да направите окоп, за да улесните процеса на поливане на растенията.

3

Поставете резните равномерно и поръсете с пръст. Необходимо е почвата да е с 5-7 см по-висока от шията на корена. След засаждането изсипете много вода и покрийте хризантемите с фолио, ако все още има заплаха от замръзване на улицата. Щом положителната температура се поддържа през нощта, отстранете покривния материал.

4

Хризантемите обичат обилното поливане и редовното торене на почвата с минерални добавки. Ако има възможност (зелените не висят много над земята), тогава разхлабете почвата. По принцип се препоръчва премахване на стари листа, тъй като те са податливи на заболявания, които могат да преминат към младите издънки. Да, и поливането на цветята под корена след подрязването е много по-удобно.

5

На цветя могат да се появят различни вредители, като листни въшки и кърлежи. Можете да се отървете от нежелани гости с помощта на сложни препарати "Ratibor", "Actellik" и други подобни. Вижте ги в специализиран магазин. Посочете начина на употреба в инструкциите.

Полезни съвети

Ако искате да изберете букет от хризантеми, тогава не вземайте всички цветя от един храст - растението може да започне да изсъхва и да умира. По-добре изберете едно цвете от различни растения.

отглеждане на хризантеми от резници