Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребро и купроник

Как да почистите сребро и купроник
Как да почистите сребро и купроник

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Септември

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Септември
Anonim

Продуктите, изработени от благородни метали, винаги са изтънчени и красиви. Бижутата, съдовете, приборите за хранене, изработени от сребро и медальон, са ценни не само поради високата им цена. Тези метали са безопасни и от гледна точка на медицината - техните антимикробни свойства са известни отдавна и се използват активно от хората.

Image

Предметите, изработени от сребро и купронекел, могат да избледнеят, почернят и да станат зелени, така че трябва периодично да се почистват. Един обикновен сапунен разтвор може да не се справи със замърсяването и няма да върне оригиналния блясък на предметите - тук са необходими други композиции.

За тази цел са подходящи ферментирали млечни продукти. Можете да почистите сребро и Cupronickel - кефир, ферментирало печено мляко, кисело мляко. Можете дори да използвате кисело мляко за почистване на тези метали. Полезните вещества, които са част от ферментиралите млечни продукти, лесно могат да се справят със замърсяването.

Потъмнелите елементи могат бързо да се върнат към първоначалния си блясък, ако ги потопите в бульон от картофи. Процедурата отнема 10 минути, след което среброто или медальонът трябва да се избършат със суха кърпа.

Бульонът от чеснова люспа също действа добре. За да върнете блясъка и чистотата на бижутата или приборите за хранене, трябва да ги сварите в този бульон, докато замърсяването не напусне. Колкото по-концентриран е бульонът, толкова по-добре и по-бързо ще бъдат почистени предметите.

Зелените от сребърните продукти се отстраняват добре с помощта на горещ оцет.

Можете да почиствате сребро и купроникъл с прахообразни вещества. Например натрошена креда или прах за зъби. За да направите това, те са леко разредени с вода, разтрийте продукта с получената маса и го оставете да изсъхне. След това остава само да го избършете с мека кърпа и да полирате вещта.

Богато украсените, сложни продукти, с много клетки и издутини, могат да бъдат много трудни за почистване. Амонякът ще дойде на помощ тук. Продуктът просто трябва да бъде спуснат в него. Всяко замърсяване ще изчезне в този момент. След това елементът трябва да се измие добре в студена вода и да се избърше на сухо.

Друг добър състав за почистване на сребро и Cupronickel е креда или зъбен прах в състава с амоняк. Тази течна каша се нанася върху предмета след предварително измиване с топла вода. След като съставът изсъхне, той се измива със суха кърпа.

Приборите за хранене, изработени от сребро и метрик, винаги ще бъдат блестящи, ако периодично ги спускате във вряща вода с малко количество сода. Редовното миене във вода с амоняк също има добър ефект. Последните няколко капки са достатъчни.

Справете се със замърсяването и содата. Кашата от нея добре унищожава петна от всякакъв характер.

Среброто потъмнява и става зелено от контакт с въздух, така че за да го предпазите максимално и да поддържате девствена чистота, трябва да го съхранявате правилно. Сребърните и Cupronickel гизми трябва да се съхраняват в специални торбички. В крайни случаи можете просто да ги увиете в хартия или фолио.