Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за огледалата

Как да се грижим за огледалата
Как да се грижим за огледалата

Видео: Огледало за родители: В страната на Родителските страхове – приказка без край 2024, Юли

Видео: Огледало за родители: В страната на Родителските страхове – приказка без край 2024, Юли
Anonim

Огледалата не само ви дават отражение на вашите близки, те са в състояние визуално да увеличат пространството в апартамента и добре да украсят интериора на стаята. Не е достатъчно просто да окачите огледало на стената, все още трябва правилно да се грижите за него.

Image

Ще ви трябва

  • - памучен парцал;

  • - мека салфетка;

  • - лук;

  • - оцет;

  • - тебешир;

  • - почистващо средство за огледала и стъкла;

  • - мляко;

  • - ултрамариново синьо.

Инструкция за употреба

1

Мръсотията и отпечатъците на ръцете са основните източници на замърсяване на огледалните повърхности. Ако не се грижите своевременно за огледалото, не го избършете, тогава той скоро ще загуби външния си вид и блясък. Чистите огледала ще зарадват окото и ще издържат много дълго време за вашия дом. Традиционното почистване включва три основни стъпки. На първо място, трябва да вземете чиста кърпа и да избършете праха от огледалната повърхност, след това да напръскате почистващото средство с алкохол и да го избършете. В края огледалото се полира със суха кърпа. Можете да използвате специални мокри кърпички, които са наситени с препарат. Между другото, меката хартия се справя с петна по огледалото и стъклото.

2

Ако огледалото е много мръсно, трябва да приготвите чудодейна композиция у дома. За да направите това, изсипете две чаши гореща вода в купа, изпратете петдесет грама тебешир и оцет на същото място. Смесете добре състава, оставете го да престои известно време. Навлажнете парцал в подготвената смес и измийте огледалото, след което избършете с кърпа, навлажнена с топла вода. На последния етап избършете огледалото сухо. Уверете се, че кредавата композиция не попада на рамката или гърба на огледалото, докато се мие.

3

За да накарате огледалото да блести, вземете мека салфетка и навлажнете в топло мляко, избършете огледалото. Можете да се отървете от петна по огледална повърхност със силен разтвор на оцет. За да го приготвите, трябва да смесите супена лъжица оцет с чаша вода. За да премахнете петна от мухи от огледалото, избършете го с нарязан наполовина лук и след това салфетка, потопена във вода с малко количество ултрамариново синьо. В края, избършете огледалото с памучна кърпа, то отново ще е като ново.

4

Огледалата са много вредни както прекалено сухият, така и влажният въздух. Затова се препоръчва да избършете повърхността им с влажна кърпа през отоплителния сезон. В банята огледалата са изложени на пара и влага, трябва да се грижат по-често и по-внимателно. Избършете огледалото в банята всеки ден. Прекомерната влага може да потъмнее.

5

Не окачвайте алуминиеви огледала в помещения с висока влажност. Огледалната повърхност на парата скоро ще се напука и ще се разпадне. А да се възстанови разрушената амалгама е много трудно. Можете да придадете приличен вид на старото огледало, ако залепите на задната страна парчета алуминиево фолио (на мястото на повредената амалгама).

Полезни съвети

Препоръчва се да окачите огледало на място с равномерно и добро осветление, тогава вашето отражение винаги ще изглежда изгодно. В никакъв случай не поставяйте огледалото на пряка слънчева светлина, то скоро ще избледнее, отражението ще се влоши.