Logo decormyyhome.com

Използването на лимон и неговата жажда в ежедневието

Използването на лимон и неговата жажда в ежедневието
Използването на лимон и неговата жажда в ежедневието

Съдържание:

Видео: Sakın Çöpe Atma 2 Dakikada Diş Parlatıcı Ve En Etkili DİŞ Beyazlatma Yöntemi 2024, Септември

Видео: Sakın Çöpe Atma 2 Dakikada Diş Parlatıcı Ve En Etkili DİŞ Beyazlatma Yöntemi 2024, Септември
Anonim

Лимонът е популярен тропически плод с особен кисел вкус. Лимонът се използва в чистата му форма, добавя се към чай, маринати, самият плод и неговата жар се намират в много рецепти. Въпреки това, в готвенето, има много други приложения на лимона и неговата жажда в ежедневието.

Image

Свойства за почистване на лимон

С лимон можете лесно да почистите мазни отлагания в саксии и газови пръстени. За целта вземете половината от лимона, изсипете малко количество сол върху него и разтрийте мазното петно. След това просто избършете повърхността с влажна кърпа и избършете на сухо. Трябва да се внимава при почистване на повърхности, които са много чувствителни към киселини, като мрамор.

Натрупаната скала в кафемашина или чайник може да се почисти с лимонова кора. За да почистите чайника, трябва да го напълните с вода, добавете ситно нарязаната кора от един лимон и сложете да заври. Когато водата заври, изключете котлона и оставете да престои един час. След това изцедете водата, изплакнете чайника старателно. За да почистите кафемашината, трябва да поставите лимонова кора, сол и лед в нея, да я разклатите за няколко минути, да изсипете съдържанието и да изплакнете кафемашината.

Лимоновата жар може да помогне за почистване на мазни петна и остатъци от изсушена храна от микровълновата. За да направите това, трябва да вземете всякакви съдове за микровълновата, да я напълните с вода до половината, да добавите малко лимонова кора. Сега трябва да включите микровълновата с пълна мощност за 5-6 минути. Когато водата започне да кипи и парата се кондензира, плака от стените на пещта може лесно да се отстрани с влажна кърпа.

Полиране свойства на лимон

Минералните отлагания често се натрупват върху хромирани повърхности, като кран. Можете да изстискате половин лимон и да го избършете с такава повърхност. След това изплакнете и леко полирайте с мека кърпа. По същия начин можете да почистите мивката от неръждаема стомана.

За да полирате съдове, направени от мед или месинг, със същата половина лимон трябва да разтриете мястото на замърсяване и да оставите за 10-15 минути, след това изплакнете и избършете на сухо.

Освежаващите и дезодориращи свойства на лимона

Можете да дезинфекцирате например дъска за рязане, като я избършете с половин лимон и след това измиете. Лимонът и неговата жар могат също да дезодорират кошчето, създавайки свеж аромат в кухнята.

Лимонената жар може да направи освежител и овлажнител. За целта сложете лимоновата кора във всяко ястие и поставете да се загрее, когато водата заври, направете огъня минимален и оставете за половин час. Въздухът ще стане влажен, апартаментът ще бъде изпълнен с приятен аромат.