Logo decormyyhome.com

Защо трябва да проветрявате стаята

Защо трябва да проветрявате стаята
Защо трябва да проветрявате стаята

Видео: Направи сам декор за стая! 10 идеи за самостоятелно преобразяване на стаите за тийнейджъри! 2024, Септември

Видео: Направи сам декор за стая! 10 идеи за самостоятелно преобразяване на стаите за тийнейджъри! 2024, Септември
Anonim

Свежият въздух е ключът към здравето и доброто настроение. Наличието на чист въздух в стаята може да бъде осигурено чрез правилна вентилация.

Image

По време на вентилацията ние не само пускаме чист въздух в помещението, но и регулираме нивото на влажност, предотвратявайки разпространението на гъбички и плесени. В процеса на човешкия живот се отделя забележимо количество влага. Готвим, мием, използваме банята. В този случай се натрупва влага. Ако не проветрявате, той не се изпарява никъде и остава в стаята.

С въвеждането на съвременните технологии в строителството този въпрос става все по-актуален. Старите дървени прозорци, заедно с шума и праха, изхвърляха чист въздух през процепите в тях. Но пластмасовите прозорци са надеждна охрана, нито една частица няма да проникне или да напусне стаята. Затова не е необходимо да сте мързеливи и редовно да проветрявате апартамента, къщата или офиса.

Не забравяйте за стайните растения. Те обогатяват помещенията не само с кислород, но и с влага. Ето защо, поливайки вашата оранжерия, препоръчително е да не прекалявате.

Чернови, от които всички толкова се страхуват, в случая са добри помощници. Те ще помогнат за обновяване на въздуха в целия апартамент за буквално 5-10 минути, ако отворите прозорците от противоположните страни на стаята. По-добре е да държите вратата към кухнята затворена и често да отваряте прозорец или прозорец там. Парата винаги е повече и по-висока влажност.

Въпреки това, не се увличайте твърде много от излъчване. След като едва отворихме прозореца и го оставихме през нощта в студения сезон, ще осигурим само загуба на топлина в стаята. В крайна сметка въздухът практически не циркулира. Би било по-правилно да подновите въздуха в апартамента с краткосрочна вентилация.