Logo decormyyhome.com

Кой блендер да изберете: стационарен или потопяем

Кой блендер да изберете: стационарен или потопяем
Кой блендер да изберете: стационарен или потопяем

Съдържание:

Видео: КАТО СЕ ИЗМИЕ БЛЕНДЕРА ЗА ✔30 СЕКУНДИ ??? 2024, Септември

Видео: КАТО СЕ ИЗМИЕ БЛЕНДЕРА ЗА ✔30 СЕКУНДИ ??? 2024, Септември
Anonim

Съвременните блендери са разделени на два основни типа - стационарни и потопяеми. Те се различават не само по външния си вид, но и по функционалността. Когато избирате модела, от който се нуждаете, трябва да обърнете внимание на прогнозната честота на използване на устройството и количеството преработена храна.

Image

Потопяемите смесители са дълги тънки устройства с остри ножове в края, с тяхна помощ можете лесно да смилате малко количество продукт в отделен контейнер. Основният структурен елемент на стационарното устройство е купа на стойка, оборудвана с ножове. В нея се изсипва храна, която трябва да се преработи, след което получената маса се залива или се излива в други съдове.

Ръчни блендери

Потопяем блендер често се нарича прът блендер; той има формата на пестик с накрайник. Едно от основните предимства на такива устройства е скоростта на работа и лекотата на поддръжка. Ако трябва да накълцате зеленчуци или да натрошите лед, те се хвърлят в чаша или дълбока купа и се включва на пасатор. Само за няколко секунди сте готови за продукта с желаната консистенция. Устройството може да бъде бързо почистено, измито и скрито в маса, не заема много място.

Въпреки това, когато работите с ръчен блендер, трябва постоянно да го държите в ръцете си. Често такива устройства не са проектирани за непрекъсната употреба без прекъсване. Дори ако можете да го включите за повече от минута, ръцете ви ще започнат да се уморяват. Но има един положителен момент - вие сами контролирате процеса и по всяко време можете да насочите устройството към мястото, където виждате грешна консистенция. В допълнение, такива устройства често са оборудвани с дюзи с форма на размахване, които могат успешно да заменят миксера, а купичките с чопър с вътрешен нож помагат да се обработва храната още по-бързо.