Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за дървесна лилия

Как да се грижим за дървесна лилия
Как да се грижим за дървесна лилия

Съдържание:

Видео: КАКВО НЕ МИ ХАРЕСВА ОРИФЛАЙМ | Моите нелюбими фондове 2021 2024, Септември

Видео: КАКВО НЕ МИ ХАРЕСВА ОРИФЛАЙМ | Моите нелюбими фондове 2021 2024, Септември
Anonim

Виждайки на снимката красиво изображение на гигантска лилия, обсипана с цветя, е трудно да устоите да купите красавица, подобна на дърво. Но, за да не станете жертва на измамници, по-добре е първо да попитате за информация за лилиите като цяло.

Image

През пролетта можете да срещнете продавачи на луковици от лилии на пазара, близо до които винаги има тълпа не само зрители, но и купувачи. И тези, и други, като правило, не могат да откъснат поглед от снимките, които придружават посадъчния материал. Това е голям храст с пирамидална форма, обсипан с цветя от бяло, розово, люляково, оранжево.

Цената, разбира се, е "небесна", но ако вземете две, тогава третият лук се предлага като подарък. Е, как да устоим на такова изкушаващо предложение? Когато обаче закупените лилии цъфтят, домакинята открива, че те са най-обикновените, само малко по-големи. Добре е, ако цветът е различен, но се случва той да не се различава по разнообразие.

Има ли дървесна лилия в природата

Концепцията за "дърво" е добре позната на градинарите във връзка с божур, така че "дървесната лилия" не притеснява никого. Но божурът получи името си поради мощното си дървесно коренище, а не заради гигантските си размери. Лилията, дори и да е много едра (като дърво), все още остава луковично растение.

Животновъдите, които притежават познания за всичките 6 хиляди сорта лилии, които съществуват в света, твърдят, че дървесната лилия не е нищо повече от мит, измислен от измамници. Да, и Photoshop уменията могат да вършат чудеса.

Специалистите обясняват появата на "новия" сорт лилии с факта, че много хибриди са "капризни" и могат да се разболеят дори от излишък от хранителни вещества. Това заболяване се нарича фасция - сливане на няколко стъбла в едно. В този случай растението изглежда като единичен ствол с "капачка" от съцветия на короната. Това явление не е норма, а е изключение от правилото, когато веднъж на няколко години растеж на едно място лилията изведнъж се разраства. Най-вероятно, улавяйки подобен спектакъл, измамниците го представят в различни цветове под прикритието на „дърво“ лилия.

Има вид гигантска лилия, която може да бъде представена и като дърво - кардиокрин. Гледката по време на цъфтежа е наистина невероятна, но такъв сорт цъфти 1 път след 7 години, след което умира. Следователно, информацията за грижите за големи хибриди от лилии, ако се приписват на дървесни лилии, трябва да се черпи от обикновени източници за всички видове лилии и по-специално за лилиите.