Logo decormyyhome.com

Как да наторим стайна длан

Как да наторим стайна длан
Как да наторим стайна длан

Съдържание:

Видео: ВСЕГДА ПОЛУЧАЕТСЯ ! ШОКОЛАДНО-ОРЕХОВОЕ БЕЗЕ для НАЧИНКИ ТОРТОВ! Вкуснейшее БЕЗЕ получается у всех ! 2024, Септември

Видео: ВСЕГДА ПОЛУЧАЕТСЯ ! ШОКОЛАДНО-ОРЕХОВОЕ БЕЗЕ для НАЧИНКИ ТОРТОВ! Вкуснейшее БЕЗЕ получается у всех ! 2024, Септември
Anonim

Това не означава, че палмите, които се съдържат у дома, са непретенциозни растения. Напротив, палмите се нуждаят от подходящи грижи, които се свеждат до правилния подбор на почвата, навременното поливане, защитата от вредители и болести и обработката с минерални и органични торове.

Image

За да отглеждате в дома си здраво и силно тропическо растение, трябва да сте сигурни, че почвата, в която расте, е наситена с хранителни вещества. Трябва да знаете, че въвеждането на органични и минерални вещества се извършва по два начина: директно през кореновата система на растението и под формата на листна покривка.

Торене на кореновата система на палмата

Процесът на поливане на растение с минерални или органични торове не представлява нищо сложно. Достатъчно е да закупите подходящия продукт в специален магазин, да го смесите с вода в правилните пропорции и всъщност можете да започнете да наторявате субстрата.

За да поливате дланта си възможно най-ефективно, трябва да следвате няколко прости правила. За да избегнете изгаряния на кореновата система на растението, преди да приложите торове, внимателно залейте почвата с чиста студена вода. Наторявайте почвата само след две до три седмици след трансплантацията на палма. Необходимо е растението да се свикне на ново място, да се вкорени и да се разболее.

Нежелателно е да се прилагат минерални и органични торове в почвата през зимните месеци - през останалата част от растението. Торенето на почвата през есента е възможно само с торови смеси, в които съдържанието на азот е ниско.

Разредете торовете в съответствие с инструкциите на фабричната опаковка. Твърде много тор в разтвора може да изгори цялата коренова система на дланта. Когато приготвяте разтвора, човек трябва да изхожда от принципа: по-добре да не се прехранва, отколкото да се прехранва.