Logo decormyyhome.com

Как да премахнете дъвката от дрехите

Как да премахнете дъвката от дрехите
Как да премахнете дъвката от дрехите

Съдържание:

Видео: Спрей за премахване на дъвки (Created with @Magisto) 2024, Септември

Видео: Спрей за премахване на дъвки (Created with @Magisto) 2024, Септември
Anonim

Ако откриете, че дъвките ви залепват по дрехите, не се паникьосвайте и се опитайте веднага да го откъснете или да го изстържете. Подобни действия могат сериозно да съсипе дрехите, тъй като дъвката ще се придържа само към материята още по-здраво.

Image

Студено отстраняване

Най-простият и най-често срещаният начин е да използвате настинка, нож или пинсета. Нещото, към което е залепила дъвката, трябва да се постави във фризера, предварително да се опакова в найлонов плик. В този случай премахването на дъвката без увреждане на свойството няма да бъде трудно, тъй като ще замръзне и лесно ще излезе. Ако срещнете затруднения, можете да използвате нож или пинсета. Ако нещото е доста голямо и не се побира във фризера, можете да замразите мястото близо до лепкавата дъвка с кубчета лед и също толкова добре да опитате да го откъснете.

Най-надеждният начин за премахване на дъвка от косата е с растително масло. Навлажнете обилно дъвката с масло, прилежно омесете дъвката и тя започва да изостава.

Вторият метод се основава и на прилагането на студ. В този случай се включва студена вода, което ви позволява да решите проблема, като сте извън къщата, където няма начин да приложите студа на фризера или леда. Всичко, което трябва да направите, е да поставите нещото под поток студена вода. След това внимателно изстържете венеца с импровизирани средства.

Можете да премахнете дъвката с помощта на сух лед или продукт, наречен "Фризер", продаван в магазини с радиочасти.

Отстраняване на топлината

Обратният начин е да използвате гореща температура за отстраняване на дъвка от повърхността на дрехите. За да направите това, гладете място с гореща ютия през лист хартия. Под въздействието на топлината дъвката, като се разтопи, ще остане на хартия. Ако няма ютия под ръка, можете да използвате сешоар или вряла вода.

Дъвката е кулинарен продукт, състоящ се от неядлива еластична основа и различни ароматизиращи и ароматни добавки.