Logo decormyyhome.com

Как да премахнете праха по време на ремонта

Как да премахнете праха по време на ремонта
Как да премахнете праха по време на ремонта

Съдържание:

Видео: Самостоятелно обслужване на колата: как да почистите климатичната система на автомобила | AUTODOC 2024, Септември

Видео: Самостоятелно обслужване на колата: как да почистите климатичната система на автомобила | AUTODOC 2024, Септември
Anonim

В процеса на ремонтни дейности в сградата се генерира прах. Той може да има отрицателен ефект върху здравето. Използвайте няколко метода за намаляване на концентрацията на прах.

Image

Подготовка на помещението за ремонт

Ремонтите в сградата могат да бъдат различни. Особено много строителни отломки се образуват по време на основен ремонт, когато строителите сменят всичко, дори замазка и мазилка по стените. В този случай се образува боклук, състоящ се от циментен прах и по-големи включвания, например парчета мазилка.

Обикновеният фин прах също е голям проблем. Измиването му е трудно, домакинските прахосмукачки не могат да го забавят, още повече - прахосмукачките се провалят, когато се всмуква голямо количество прах.

Най-лесният начин да предотвратите разпространението на прах. За целта е необходимо да защитите стаята, в която правите ремонта, от всички останали. Дори ако ремонтирате всички стаи в апартамента едновременно, окачете завеси от филм или плътна тъкан на всички врати. Много е добре, ако можете да инсталирате временни врати в стаите. Те представляват пластмасов филм, по цялата дължина на който е пришит или споен цип. Такива врати са монтирани около периметъра на вратата, те могат да бъдат инсталирани и върху прозорците.

Не можете да намерите временни врати за продажба? След това окачете плътна тъкан върху отвора и периодично я навлажнявайте с вода. Ако решите просто да затворите вратата към стаята, полагайте пролуката отдолу с мокри парцали.

Много често по време на ремонта мебелите остават на закрито. Тя трябва да бъде надеждно покрита със строителен филм. Опаковайте мека мебел особено внимателно. За надеждност покрийте обектите с филм, сгънат на няколко слоя. Покрийте добре цялото оборудване, но по-скоро го извадете от помещението, в което правите ремонта.