Logo decormyyhome.com

Как да направите закачалка за дрехи от импровизирани средства

Как да направите закачалка за дрехи от импровизирани средства
Как да направите закачалка за дрехи от импровизирани средства

Видео: 12 Bedroom Closet Organization Ideas 2024, Септември

Видео: 12 Bedroom Closet Organization Ideas 2024, Септември
Anonim

Закачалката за дрехи може да се превърне не само във функционално устройство, но и важен дизайнерски елемент. Ексклузивното нещо ще се впише перфектно в актуалния за човека интериор, независимо дали ще е капри, ретро или закачлив хай-тек. Занаятите от импровизирани средства едновременно ще изненадат гостите у дома и ще дадат нов живот на стари ненужни неща.

Image

Ще ви трябва

  • - облегалка на стар стол;

  • - тренировка;

  • - кука за закачалка за палто;

  • - кожа;

  • - ножовка;

  • - рулетка;

  • - молив;

  • - лак (опции: петно, боя или пластмасов профил);

  • - дърводелско лепило;

  • - козирка 50х10-15 см;

  • - сухи клони с диаметър 3 см;

  • - скоба;

  • - по избор: винтове и отвертка.

Инструкция за употреба

1

Ако все още имате стари ненужни столове, можете да заимствате опита на модния дизайнер Antonello Fuse. Измерете горната част на облегалката на желаната височина и направете кокетно изрязване с ножовка. В средата на импровизирана закачалка, закрепете металната кука от старата закачалка за дрехи или купете нова в магазина за хардуер.

2

Изстържете старателно долната част на детайла с шкурка - първо с по-голям размер на зърното, а след това с довършителна шкурка № 1000. Намажете обработеното дърво с безцветен лак или боя в тона на бившия стол. Можете да вземете пластмасов профил с подходящ размер и цвят в строителния отдел и да го поставите върху дърводелско лепило. Сега новата закачалка за палто няма да надраска тъканта.

3

Моля, обърнете внимание, че формата на облегалката на стола ще зависи пряко от функционалността на закачалката. Моделите с хоризонтални летви могат да се използват за връхни дрехи и панталони. Ако столът е имал вертикални напречни щанги, новото устройство ще бъде подходящо за съхранение на мъжки връзки, колани, шалове и шалове. Стилът на изпълнение на старите мебели също ще се отрази на дизайна на новия аксесоар. Така че, усуканите дървени столове ще се превърнат в закачалка в ретро стил, а универсалните прави облегалки са подходящи за всеки интериор.

4

Ако след ремонта все още имате дърводелски отпадъци, можете да направите стилна закачалка за зала в "селски" стил (страна) от тях. За основите на занаятите се нуждаете от кокер (страна на дънера). Оптимални размери - 50 см дължина и 10-15 ширина. За скоби вземете сухи клони с диаметър 3 см и ги изрежете по дължината 7 см.

5

Прикрепете клиповете към основата в произволен ред, като ги натиснете върху лепилото. За да направите това, шлайфайте детайлите и отстранете всички замърсявания от повърхностите, които трябва да бъдат залепени. Обезмаслете дървесината с памучен тампон и ацетон и оставете да изсъхне напълно. Нанесете горещо лепило за дърво: за мека дървесина (липа, бор) тя трябва да е течна, за твърда (бук, дъб, бреза) - по-дебела. Приведете детайлите един към друг и натиснете скобата. Накиснете всяко парче, което трябва да бъде залепено под пресата за 24 часа. Покрийте готовия продукт с лак или петно.

Полезни съвети

Ако искате да укрепите закачалката от плочата и възли с винтове или пирони, направете го веднага след залепването на частите. Едва след това продължете с натискане в скобата.

Abitudini - закачалки за столове от Antonello Fusè