Logo decormyyhome.com

Как да изберем боя за кухнята

Как да изберем боя за кухнята
Как да изберем боя за кухнята

Видео: Боядисване с латекс 2024, Септември

Видео: Боядисване с латекс 2024, Септември
Anonim

Кухня е стая, в която се готви храна, електрически уреди, печка, аспиратор работи тук, водата идва от чешмата. Ето защо, избирайки боя за кухнята, трябва да вземете предвид всички тези характеристики.

Image

Инструкция за употреба

1

Струва си да се има предвид, че кухнята е влажна стая. В края на краищата, чиниите, зеленчуците трябва да се мият и конденз от готвене също да излезе на повърхността. Всичко това може да допринесе за появата на мухъл, който впоследствие ще бъде много трудно да се премахне. Следователно боята за кухнята трябва да съдържа компоненти против плесени. Например, "Евро 12", "Дали", "Белинка" - тези материали са предназначени за боядисване на мокри помещения, покритието може да издържи на въздействието на пара и кондензат.

2

Не забравяйте, че в кухнята може да има различни замърсявания, пръски, капки от готвене. Така че трябва да изберете боя, която се измива с помощта на различни средства. Най-добрият избор би бил: Luya, Euro 20, Deluxe. Разбира се, цената на тези продукти е малко по-висока от тази на обикновените бои на водна основа, но покритието ще издържи не само на мокро почистване, но и на агресивни почистващи препарати.

3

Някои са свикнали да използват маслени бои за такива помещения. Само имайте предвид, че това вече не е действителен избор, тъй като боята на основата на разтворител образува не дишащо и непропускащо парите покритие. Гаранцията за такъв материал е не повече от две години, тогава може да се получи отлепване на боя от повърхността.

4

Когато боята е избрана за кухнята, трябва да се погрижите за нейния цвят. В строителните магазини всички композиции са оцветени според специални каталози на място. Винаги има възможност да оцветите най-малкия обем, да направите пробен цвят и след това да дойдете за пълна партида. Ако въпреки това оцветяването е скъпо, тогава е възможно оцветяването на водната боя с помощта на специални цветни пасти.

5

Изборът на цвят на боята е много важен, препоръчително е да избягвате монофонична ярка гама. Нюанси от зелена и сочна липа са много подходящи за боядисване на кухня. Тези цветове ще придадат на стаята атмосфера на уют и развеселят. Червените, жълтите, доматните нюанси допринасят за стимулиране на апетита, придават заряд на положителност и жизнерадост. Но е необходимо да ги използвате в кухненския интериор много внимателно, за да не провокирате агресия.

6

От това каква боя и цвят са избрани за кухнята, общият й вид и не на последно място важно ще бъде настроението на всички домакинства по време на хранене. И всеки строител ще каже, че не си струва да пестите от бояджийски материали, така че резултатът да продължи дълго и да е с високо качество.