Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от глухарче

Как да премахнете петна от глухарче
Как да премахнете петна от глухарче

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Септември

Видео: Как да премахнете петно от килим, мокет или мека мебел? 2024, Септември
Anonim

Ярките цветя от глухарчета привличат деца от всички възрасти. Децата правят хубави букети от тези цветя, а по-големите деца тъкат красиви венци на главите си. Докато децата с голям ентусиазъм правят такива неща, сокът от глухарче оставя следи по дрехите им. Премахването на коварните петна не е лесно; тук редовното миене няма да помогне.

Image

За да премахнете петна от глухарчета от дрехите, можете да използвате както промишлени инструменти, които могат да бъдат закупени във всеки магазин за хардуер, така и народни рецепти.

Течно средство за отстраняване на петна

Такъв инструмент е идеален както за цветни дрехи, така и за бяло. Трябва да се нанесе директно върху самата петна или да се разтвори в топла вода и да се накисва прането в разтвора за три до четири часа. След време измийте по обичайния начин и изплакнете обилно.

Перо за отстраняване на петна

Този продукт може да бъде закупен в магазин за хардуер. Така че, за да премахнете петното, трябва старателно да навлажнете кърпата във вода, след това разтрийте петното от двете страни с молив и го оставете за 20 мин. Изплакнете петното под течаща вода и ако петното все още се вижда, повторете процедурата отново. Измийте предмета според маркировката.

Жлъчен сапун

Този инструмент се е доказал в премахването на петна от различен произход. Необходимо е това място да се навлажни с вода и сапун, оставете за 30 минути. След време измийте и изплакнете обилно.

Рецепти за премахване на петна от глухарче

Първо лекарство

Накиснете нещо в слаб разтвор на калиев перманганат за няколко часа, след това натрийте петното със сапун за пране и оставете за още 15 минути. Измийте и изплакнете продукта.

Второ лекарство

Изстискайте лимонов сок върху петното и оставете за 10 мин. Измийте дрехите с помощта на сапун за пране. Повторете процедурата два до три пъти.

Трето лекарство

Навлажнете петното с растително масло без мирис, а след това сапун с домакински сапун. Оставете за 10 минути, след което измийте в съответствие с маркировките.

Четвърто лекарство

Нарежете лука наполовина, след това разтрийте върху него замърсената зона от дрехи от двете страни. Оставете за пет минути, след което измийте вещта с прах.