Logo decormyyhome.com

Как да се отървем от мухъл

Как да се отървем от мухъл
Как да се отървем от мухъл

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Септември

Видео: Как да се отървем от мухъла 2024, Септември
Anonim

Появата на мухъл в къщата винаги е неприятна, тъй като не само се разпространява бързо, засягайки големи площи, но е опасна и за здравето. За да се отървете от него, трябва да положите много усилия.

Image

Ще ви трябва

  • - дихателна маска;

  • - гумени ръкавици;

  • - шпатула;

  • - изграждащ антисептик;

  • - почистващи продукти с хлор;

  • - водороден пероксид.

Инструкция за употреба

1

Основните причини за появата и разпространението на мухъл в къщата са повишената влажност и лошата вентилация. Проверете как работи качулката: листът на тефтера, прикрепен към него, не трябва да пада. В противен случай се свържете с сервиза за ремонт. ВиК не трябва да тече и тръбите не трябва да са мокри. Ако имате пластмасови прозорци, проветрявайте стаята два пъти на ден. Винаги оставяйте малко пространство между стените и мебелите, когато го инсталирате, така че въздухът да може лесно да преминава през него.

2

За да се отървете от гъбичките по стените, премахнете стария тапет във фокуса на лезията. Не забравяйте да носите дихателна маска, която предпазва дихателната система от проникване на спори. Използвайте шпатула, за да премахнете всички области на боя и мазилка, където е била гъбата. След това цялата стая и изсушете стената, и едва след това поставете мебели към нея.

3

Мухълът в банята може да се преодолее с почистващи продукти, основното е, че съдържат хлор. Например, разредете белина с вода в съотношение 1: 1 и след това нанесете разтвора върху огнищата на гъбичките. След известно време изплакнете тези зони с влажна гъба или разтривайте с твърда четка. Изплакнете с чиста вода.

4

Терпентинът ще се справи с плесен върху копринена или вълнена тъкан, която трябва да се нанесе с памучна вата върху засегнатата област на платното, след това да се поръси с глина, да се увие с хартиена кърпа и да се глади с топла ютия. Само тогава продуктът може да се измие. Премахнете петна от гъбата от бели тъкани, като използвате белина или водороден прекис, а амоняк от оцветени.

5

Лесно е да премахнете плесен от книги с формалинов разтвор, нанесен върху памучна подложка. За да предотвратите появата на гъбички в хлебника, поставете в нея памучен тампон, навлажнен с йод.