Logo decormyyhome.com

Къде да съхранявате нещата в малък апартамент

Къде да съхранявате нещата в малък апартамент
Къде да съхранявате нещата в малък апартамент

Съдържание:

Видео: 10 Closet Layout Ideas 2024, Септември

Видео: 10 Closet Layout Ideas 2024, Септември
Anonim

Собствениците на малки апартаменти знаят колко е важно да използват пространството рационално и компетентно в малка стая. Всяка година, когато настъпи смяната на сезоните, възниква въпросът - къде да сложим зимни или летни дрехи.

Image

Многофункционални шкафове

Най-разпространената и най-проста система за съхранение е килера. Големи и малки, високи и ниски, шкаф и вградени - кои шкафове не са на пазара. Но, въпреки широко представения асортимент, жителите на малки апартаменти предпочитат да купуват модерни гардероби, тъй като те са много удобни за използване и просторни, и най-важното - те не заемат много място в малка стая.

Вграденият гардероб има всички права да бъде наречен незаменим и вълшебен елемент от мебели в апартаменти с малки размери. В края на краищата такъв шкаф ще помогне не само да се скрият ненужните неща от любопитни очи, но и да се спести площта на стаята и да се превърне в основен елемент, подчертаващ интериора.

Обикновено плъзгащите се гардероби се правят по поръчка, така че купувачът независимо избира вътрешното устройство, изчислявайки броя на рафтовете и закачалките за дрехи, чекмеджетата за обувки и спално бельо. Не се страхувайте да експериментирате - в края на краищата никой не е забранил да съхранявате спортно оборудване, надуваеми топки и матраци, комплекти за барбекю и барбекю и много други предмети в гардероба.

Двойни мита

Понякога стаята е толкова малка, че дори и шкаф не може да се побере там. В този случай ще помогнат многофункционалните мебели, които в живота се наричат ​​"две в едно". Комбинирайки няколко функции, могат да бъдат легла с чекмеджета за спално бельо, трансформиращи се маси и дивани с ниши. Тези познати и в същото време фантазирани парчета мебели ще бъдат чудесни помощници при решаването на проблема с съхраняването на ненужни неща. През зимата можете да свалите целия летен гардероб, сарафани и сандали, спортно оборудване и много други.

Нова функция на куфара

Не оставяйте голям куфар, събиращ прах в гардероба на празен ход, докато чакате следващата ваканция. Сгънете всички летни дрехи, дрехи и обувки в него за зимата - куфарът ще се справи перфектно с функцията за съхранение. Не е нужно дори да го криете обратно в гардероба - добавете малко въображение и вашият куфар ще бъде прекрасно допълнение към интериора.

Старите сандъци, кутии и кошници могат да изпълняват същата функция. Те държат много неща и изглеждат непривлекателни, така че няма да развалят гледката към коридора, спалнята или хола.

Малки трикове

В малък апартамент трябва да използвате всичко, което може да ви помогне да спестите място и да се превърнете в склад за нещата. Например един вид подова закачалка е подходяща за съхранение на летни дрехи на закачалка. А за съхранение на летни обувки вземете удобен и просторен модерен органайзер. В него лесно могат да се поберат повече от десет чифта обувки, освобождавайки достатъчно място в коридора ви. Такъв органайзер, кутия или кутия с неща може да бъде скрит зад вратата или зад красиви завеси, за да не разваляте външния вид и удобното подреждане на нещата във вашия дом.