Logo decormyyhome.com

Как да направите ограда от тръстика

Как да направите ограда от тръстика
Как да направите ограда от тръстика

Съдържание:

Видео: Направи си Сам: Как се Прави Ограда с Оградни Пана? 2024, Септември

Видео: Направи си Сам: Как се Прави Ограда с Оградни Пана? 2024, Септември
Anonim

Има няколко начина да направите ограда от тръстика. Тази екологично чиста и естетически привлекателна ограда ще придаде на градината парцел специално докосване: ще стане по-удобно и ще придобие селски стил.

Image

Оградата от тръстика е добра за всички: е евтина, красива, екологична, добре защитава сайта от атаки на бездомни животни и любопитни очи. Но той има един недостатък: сухите тръстики лесно се запалват дори от неугасна цигара. Ето защо е необходимо да се издигне такава ограда на онези места, където рискът от случаен пожар е минимален.

Какво ще е необходимо за направата на тръстикова ограда?

На първо място ви трябват тръстики. Можете или да го набавите сами, или да включите нает труд в този процес. Рийд има способността постепенно да завладява водната площ, така че няма да има проблем с рязането на тръстики, дори на езера и блата, които са частна собственост. Най-добрият период на прибиране на реколтата е края на лятото или началото на есента. Нарязаните тръстики се почистват от листа и се поставят да изсъхнат под навес до пролетта.

За да плете кърпи от бастун ще ви трябва маса за работна маса. Важно е дължината му да е поне 2 м, а ширината да е малко по-голяма от планираната ширина на постелката. Масата ще трябва да бъде избита от равномерни дъски, между които са оставени прорези с такава дебелина, така че плетената тел, положена на 2-3 слоя, да преминава свободно през тях.