Logo decormyyhome.com

Как да почистите желязото от котлен камък с народни средства

Как да почистите желязото от котлен камък с народни средства
Как да почистите желязото от котлен камък с народни средства

Съдържание:

Anonim

Всяка домакиня редовно прибягва до помощта на ютия. С течение на времето в съда с вода може да се появи везна. Това може да причини повреда на домакинския уред. За да предотвратите това да се случи, трябва периодично да почиствате ютията от котлен камък.

Image

Има няколко популярни метода, които ще помогнат да се отървете от желязото от мащаба. За да избегнете появата на котлен камък, трябва да използвате чиста, дестилирана вода, изоставяйки водата от чешмата.

Ако забележите, че мръсната вода излиза от ютията при гладене, дрехите се замърсяват, тогава ютията се нуждае от отстраняване на камъка.

Почистване на ютията с оцет

Image

  • Разреждаме оцет с вода в съотношение 1: 1.

  • Напълваме железния резервоар с 1/3 от разтвора.

  • Включете ютията и я поставете в изправено положение.

  • Оставяме ютията за почистване в това положение за 5-10 минути. Ютията ще се изключи спонтанно, след което ще се загрее до максимум (това трябва да отнеме няколко цикъла).

  • След като изтече времето, започваме да отделяме парата, докато мръсната, ръждива вода трябва да тече от подметката. Продължаваме да отделяме пара, докато водата стане бистра.

  • Повторете процеса на почистване, като използвате чиста, дестилирана вода. Това е необходимо, за да се отървете от остатъците от оцета.