Logo decormyyhome.com

Как да миете чинии

Как да миете чинии
Как да миете чинии

Видео: Чинии в чужбина ! 2024, Септември

Видео: Чинии в чужбина ! 2024, Септември
Anonim

Чистите, лъскави чинии по всяко време са показател за чистотата на домакинята. Ако в старите времена за тази цел се е използвала сода (пепел, горчица на прах, сапун за пране), сега на пазара се предлага богат избор от почистващи препарати. Да, и миенето на съдовете стана по-лесно - имаше миялни машини.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ препарат;

  • - басейн;

  • - миялна машина;

  • - гъба;

  • - сода;

  • - горчица на прах;

  • - сушилня.

Инструкция за употреба

1

Поставете необходимия брой чинии в съдомиялната машина, изсипете 3-в-1 универсален препарат. Той включва помощ за изплакване и сол, така че вашите ястия ще блестят. Задайте желания режим на измиване. След като изтече времето, извадете чистите плочи от машината и ги поставете в шкафа.

2

Измийте съдовете на ръка. За да направите това, изсипете необходимото количество почистващ препарат в леген с топла вода. Производителите препоръчват да се използва 1 милилитър на 1 литър вода. Вземете гъба и измийте добре съдовете. Използвайте твърда гъба или специална четка, за да премахнете упоритите замърсявания.

3

При наличие на застояла или изсушена мръсотия, предварително накиснете плочите в топла вода с препарат за 15-20 минути. След това пристъпете директно към миенето на съдовете.

4

Изплакнете измитите чинии под течаща вода и поставете върху сушилнята. Препоръчва се да избършете стъклените съдове с кухненска кърпа, така че да няма петна и петна.

5

Можете също така да използвате горчица на прах и сода за миене на мазни съдове. Те не само ще мият чиниите, но и ще му придадат огледален блясък. Смесете сода и горчица в равни пропорции и изсипете в купа или съд с дупки. Потопете влажна гъба в сместа и една трета от чинията, след това изплакнете. Този метод е не само икономичен, но и безопасен за вашето здраве. Тъй като неведнъж експертите са говорили за опасностите от синтетичните перилни препарати.

Обърнете внимание

Когато изплаквате чинии в купа, се препоръчва да сменяте водата поне 3 пъти. Такъв е случаят, ако използвате синтетичен препарат.

Полезни съвети

Измийте чиниите веднага след употреба. Изсушените замърсявания се отстраняват по-трудно.

Измиване на съдове.