Logo decormyyhome.com

Как да съхранявате сватбена рокля

Как да съхранявате сватбена рокля
Как да съхранявате сватбена рокля

Видео: Сватбената рокля под морето | The Wedding Dress Under The Sea Story | Български приказки 2024, Септември

Видео: Сватбената рокля под морето | The Wedding Dress Under The Sea Story | Български приказки 2024, Септември
Anonim

Коя булка не мечтае сватбата й да стане най-красивата, най-незабравимата? Но може би най-важното за всяка младоженка е сватбена рокля. Със сигурност трябва да е завистта на приятелите и възхищението на гостите. Желателно е също така да го пазите, така че след години да излезете от килера и със сълзи на нежност припомнете приказка, наречена сватба.

Image

Съхранение на сватбена рокля преди брака

Рядко каква булка получава сватбено облекло няколко дни преди сватбата. Обикновено момичетата са склонни да си купят рокля предварително - няколко месеца преди сватбата или дори по-рано. Подобна мисъл обаче може да изиграе жестока шега с младоженците: материите, от които са ушити рокли за булки, често са нежни и деликатни. Съгласете се, ще е жалко, ако преди сватбената церемония сватбената рокля загуби свежест или (не дай Боже!) Да се ​​обърка. Как да съхранявам роклята на булката?

След като донесе роклята от магазина, внимателно я разопаковайте и разклатете. Дори ако тоалетът е вдъхнат, не бързайте да го галите веднага. Лека рокля може да бъде окачена директно на раменете. Но тежка рокля, с корсет или дантела, виси само за специални бримки, пришити отвътре. Оставете да провисва така няколко дни - гънките и гънките трябва да се изправят.

Проблемните зони могат да бъдат леко навлажнени, например, с пистолет за пръскане. Ако роклята все още има набръчкан външен вид, ще трябва да я погалите. Това трябва да се направи много деликатно, като се нагрява ютията само до минимална температура.

След гладене е по-добре да поставите покривало на роклята (често се дава в кабината в комплект с роклята).

Как да съхраняваме роклята на булката след сватбата?

Веднага след сватбата, не забравяйте да предадете роклята на химическите препарати. По-добре е да не го забавяте: някои стари петна просто не се появяват с времето.

След професионално почистване внимателно обмислете сватбеното си облекло. Може да се наложи някъде да бъде подгънат (разкъсан подгъв, отворен шев или скъсани бижута).

Когато роклята се върне в първоначалния си вид, тя трябва да бъде облечена в калъф, изработен от естествена тъкан и окачена в килер или поставена в голяма кутия.

Тези прости препоръки ще помогнат на булките да запазят свежестта и красотата на сватбеното облекло за дълго време. Простите правила за съхранение ще позволят на роклята и след много години да остане в перфектно състояние. Представете си тръпката, която ще покажете сватбеното си облекло на възрастна дъщеря или внучка. Докосване, съгласете се!